amanirejo, znám....ze začátku je to šok, ale když přežiješ první tři měsíce, tak už to pak jde.
takže bacha, je to skoro ve všem včetně křehčeného kuřecího masa, chipsů a podobně. najdi si na netu složení mléka a zjisti si, jak se jmenují všechny bílkoviny a součásti mléka. protože oni tam třeba napíší jenom: laktoza nebo kasein. a to jíst nesmíš pak.
www.bioobchod.cz má spoustu rýžových a ořechových a mandlových mlék. bohužel, smetanu jsem našla jenom sojovou, z té vařím a chutná skvěle. nevím, jestli se dělá i rýžová. bez sýrů se musíš naučit obejít, to pro mne bylo nejhorší. sice je tu cheezly, ale ten já nedokážu pozřít. nebo šmakoun...taky mi nechutná. tak jsem holt přešla místo sýrů na lososa a francouzské salámy, no...