| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Monty,

nevyhledávám přímo "ženskou literaturu", pod tím si představuju hlavně harlekýnky, ale možná jsem se jen nedostala k ničemu jinýmu..

V domácí knihovně poděděné po babičce, která snad odebírala vše, co vyšlo v Odeonu ~;) nacházím teď "poklady" jako Valja Stýblová - Nevěra.
Nebo Jaromíra Kolářová (Kolárová?) - Mne soudila noc / Dopis Kláře, Chtěla bych ten strom...

Ač je to psaný snad v 70. letech, tak mi to přijde čtivý, jedním dechem a mrzí mě, kdy to dočtu. I je to psaný pěkným jazykem, zajímavé výrazy, slovní obraty, ale přitom docela moderní a současný. Tak se mi ten styl psaní líbí, že po antikvariátech dohledávám další jejich knížky.

Před pár lety jsem četla několik věcí od B. Nesvadbový - u některých jejích knížek jsem se nesoustředila na text a iritovalo mě, jak jak to bylo psaný co věta, to max. tři slova - jen příklad (teď si vymýšlím):

"... tak přišel. Mlčí. Mlčím taky. Zapaluju si cigaretu. Kouká z okna. Sahám po zapalovači a čekám, že mi připálí. Nevnímá mě. Cítí kouř. Koukne na mě. Pohledem mu říkám: Dáš si?. Už nekouřím - odpoví.

~:-D Tak něco v tom smyslu - i když je to asi cílený, stupňuje to napětí, ale rozptyluje mě to. ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.