| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Taky se přidávám s žádostí o recenze škol, jelikož bydlíme v Brně, ale pocházíme z Čech, takže zdejší školy vůbec neznáme, ráda si přečtu postřehy od ostatních rodičů. Zastávám také názor, že důležitá je především učitelka....
Co se týče výběru u nás, tak já mám právě celkem problém. První škola, kterou máme takřka za rohem jsem ale rovnou vyřadila z výběru, jelikož nemá moc dobrou pověst, což poznáte už z dětí, které se v jejím okolí pohybují - kouří za rohem apod. Škola se sice chlubí velkým počtem speciálních pedagogů, ale proč asi???? Protože je tam spousta dětí se speciálními vzdělávacími potřebami - dyslektici, dysgrafici, děti s ADHD apod., takže tempo bude pomalejší a učitelky či asistenti pedagogů budou více zaměřeni na tyto děti...což by byla kontraindikace pro nás, jelikož moje dítě plní úkoly moc rychle, takže pak se nudí a ,,otravuje,,...
Další nejblíže stojící škola je cca 3 minuty od nás, je ale umělecká, takže pochybuji, že by bylo dcery tancování natolik omračující, že by ji přijali (ikdyž chodí 2x týdně na tancování a umí kratší sestavu...). Flétna bohužel kvůli nemoci paní učitelky ve školce ještě nezačala, takže tam nevím, jestli se něco projeví...
Třetí škola už je cca 7-8 minut od nás, už se přechází přes čtyřproudou silnici, takže nic moc, ale stejně ji musíme vodit (to spíš do budoucna). Škola má výbornou úroveň podle ohlasů, má rozšířenou výuku jazyků, což mně osobně moc nenahrává, protože nejsem jazykový typ - ale dejme tomu. Tempo je prý celkem vražedné, navíc škola je starší a jelikož je o školu velký zájem, prý už dotváří třídy tak, že seberou kantorům kabinet a z toho udělají novou třídu. Je pravda, že když jsem psala email s dotazem kdy je den otevřených dveří, odpověď jsem dostala ihned. Mám strach, že budu mít třeba druhé dítě méně inteligentní a už bude mít problémy - a zase - dávat ho na jinou školu? Jinak hodně dětí pak přechází naproti přes park na jazykové gymnázium....
A konečně poslední škola je nejdál, je spíš sportovně zaměřená - což mi je bližší, má svůj vnitřní bazén, kam prý chodí i s družinou...chodíme tam plavat i teď. První stupeň je prý v pohodě, ale děti s druhého stupně prý nemají dobré výsledky při výstupu na střední školy - jsou málo přijímány na gymnázia a odborné školy.

Co se týče známých, tak jeden chlapeček co známe jde na jazykovou, jeden na tu sportovní, takže kamaráda by měla na obou posledních zmiňovaných školách. Rozhodne asi den otevřených dveří, ale musím si nějak sepsat otázky na co se ptát a ještě lépe zjistit, kdo by dceru učil.....

Omlouvám se za román....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.