Epidurál jsem měla u 1. porodu, protože byl dlouhý. Vyžádala jsem si ho. Bolest jakoby se utlumila, ale s ní se utlumily i stahy a porod jakoby se pozastavil. Nevěděla jsem, kdy mám tlačit a kdy ne. Bylo to strašný, navíc jsem rodila ve fakultní nemocnici, bylo 13 hodin odpoledne a kolem mě 5 mediků, 2 doktoři a jeden z nich se na tu moji neschopnost tlačit a rozpoznat kontrakce už nemohla si dívat a zatlačil mi na břicho, že se dcera okamžitě narodila.
Při druhém porodu jsem se taky bála - hrozně, žádala jsem ze zbabělosti taky epidurál, ale doktorka, která se na mě přišla podívat o půlnoci mi protivným a otráveným hlasem řekla: "Na co bych vám dávala epidurál, když máte 34 porodu za sebou!" a skutečně - dcerka se asi po 10 minutách narodila. Pak jsem byla ráda, že jsem žádný epidurál neměla, protože dcerka byla hned čilá, Agpar skóre ihned 10-10-10, u první dcerky při epidurálu to bylo kolem 8-9-8, byla celá fialová a jakoby utlumená. Ani neplakala. Druhá dcerka byla hned čilá jak drak. Toť moje zkušenosti. Držím palce
.