Přidat odpověď
Klid, taky to nechápu. Máme psa s papíry, krasnýho vzhledem a s přesnou povahou. Ikdyž původní ústní dohoda zněla mezi náma a chovatelem zněla, že nebudeme vystavovat ani uchovňovat, jedinná akce, kterou absolvujeme bude svod, tak si nepřej někdy zažít jak po svodu a zjišTění, že pes se je hodně nadějný, chovatel vyváděl, že nehodláme se psem dále pracovat. Trvalo dlouho a chlap už byl hodně sprostý aby než jsme se ho zbavili. U nás se nejednalo jen o bonitaci a výstavy, ale o zkoužky poslušnosti a hlavně učení na rukáv, se kterým jsme nesouhlasili a nebyl čas ani chuť se psem na cvičák docházet.
Na druhou stranu, rodiče vystavovat a uchovňovat chtěli, ale u pes me dysplazii. Jejich chovatel zas trval na uchovnění a rengeny se "nějak udělaj". Nakonec z toho vycouvali, stejně jako u nás zvítězila nechuť ke spolkům, lenost obrážet výstavy a u nich i zdravotní stav psa.
Já z toho mám pocit, že některé chovné stanice se chovají až nepřiměřeně.
Já bych našeho "nadějnýho" i připustila, ale široko daleko není fena stejného plemene, která by se mi líbila. Asi bych chtěla štěně a jeho přednostný výběr nebo nic. V klubu nejsme a ve smlouvě nemáme o připouštění ani slovo, takže bych byla klidná.
Předchozí