Přidat odpověď
Jak už jsem psala výš, pokud znáš kolektiv dětí, který dítěti vyhovuje a ty proti němu nic nenamítáš, a znáš vedoucí a jsi přesvědčená o jejich kvalitách, proč ne. Já takové vedoucí ve svém okolí neznám - dítě chodí to kroužků a ZUŠek, které podobné letní aktivity nevyvíjejí - nikdo z nás není a ani neplánuje být členem skautského oddílu či jakéhokoli jiného oddílu, zájmového, případně náboženského uskupení nebo čeho jiného, co podobné letní aktivity pro děti a mládež pořádá.
Vím, že v táborech jsou velké rozdíly - my oba jsme jich ve svém dětství absolvovali poměrně dost na nejrůznější úrovni.
Co se týče dětských kolektivů - oba jsme se jimi profesně buď zabývali, nebo zabýváme. Vzhledem k tomu, že dítě tráví od svých 3 let převážnou část roku v dětských kolektivech, nemyslím si, že by bylo vůbec možné, aby bylo vyčleňováno a nežilo mezi těmi, mezi nimiž bude žít. Přesto mi přijde správné pěstovat v člověku jeho individualitu - a kdy jindy by pro to měl být čas, než v dobách, kdy dítě být v kolektivu nemusí.
Předchozí