no první dítě jsem měla v roce 1990, druhé 93, takže žádné předrevoluční
), v době narození třetího (2000) už mi zas moc nechybělo do pětatřiceti a rodila jsem se spoustou mých vrstevnic, které po revoluci zahájily západní styl a chtěly dítě později, školky byly problém. Nikdy jsem se nikam nevracela, vždy jsem si našla novou práci, docela dlouho byla OSVČ. Až posledních 5 let mám stabilní zaměstnání - i když jsem pro změnu závislá na tom, jestli uživím sebe a svůj tým, jinak půjdu. To, že je mateřská pokud nemáš nemocné dítě flákárna jsem hlásala i tehdy, k žádnému posunu názorů nedošlo. Dítě neberu jako řešení čehokoli, ale jako možnost pár měsíců či let si smysluplně odpočinout, pokud se cítím na to uživit další dítě - když ten chlap pořeší odpočinek, taky pak musí naskočit, nebo ne? A pro mě prostě JE pobyt s dítětem na MD, kdy podstatně snáz řeším logistiku rodiny, můžu si užívat hospodyňkování a řešit své záliby (ano, mám to jednoduché, práci kolem dítěte, vaření, pečení a ruční práce považuju za zábavu, domácí práce mne nebaví, ale ty se musí zvládnout při každém režimu) odpočinková část života.