Nový knížky vzhledem k financím pořizuju jen vyjímečně. Chodím do knihovny a tam vybírám podle popisku obsahu knížky na obalu. Když mě zaujme nastínění děje, tak mrknu, jak je knížka psaná, protože některý způsoby napsání nezkousnu. Vadí mi, když je jen minimum přímé řeči, nebo když jsou kapitoly na jednu nebo dvě stránky a skáče se od jednoho k druhýmu atd. Když knížku přečtu a líbí se mi, tak se zajímám, kdo knížku napsat a co dalšího si od autora můžu přečíst. Takhle jsem například přečetla vše od J. Havlíčka, pro mě tehdy ve 14 letech neznámého autora. První jeho knížka, na kterou jsem v knihovně narazila, byla knížka povídek "Neopatrné panny". Z těch novějších jsem v posledních letech touto cestou přelouskala např. Robina Cooka, Joy Feildingovou, Jody Picoultovou. Nejsem intelektuál, čtu lehčí knížky, ale nemám ráda červenou knihovnu, spíš psychologický román na té průměrné úrovni. Monty, můžeš mě nějak nasměrovat, mezi jakými knížkami českých autorek z posledních let mám hledat něco pěknýho a zajímavýho k přečtení? Třeba mi něco uniká.....