Přidat odpověď
Ano i ne. Mám několik sad, ale ne takovou, jakou bych přesně chtěla.
– 1 servis pro 6 osob ručně vyráběný před asi 15 lety na zakázku (vlastní vzor) z keramiky – velké, těžké, neskladné, prostě nepraktické, ale nádhera
– miluju anglický porcelán, takže pár kousků Wedgwood, Spode
– děti mají už od 2 let Králíčka Petera od Wedgwood (díky neuvěřitelným dražebním kvalitám a laskavosti tety Maxi, která pak žila pár měsíců s králíky pod postelí – celou hromadu z druhé ruky velmi levně). Děti kupodivu nerozbily nic, jen kočka jedné z mládežnic snížila počet hrnků na 5. Při nákupu jsem rozpoutala v rodině králičí šílenství, podařilo se sehnat knihu i všechny filmy, nyní je pár obrovských králíků i na dveřích, byly to prostě králičí vánoce.
– a protože vím, že vypadá dobře, když je všechno stejné a občas ke mě přijde více lidí najednou, (a ani při grilování nemám ráda hromady papírových tácků), tak jsem kdysi pořídila v IKEA všechno 18x, příbory i bílé talíře – ale toto nejlevnější nádobí je po 10 letech prostě hodně jeté, byť kvalitu "stejné" dosud nepozbylo.
Takže ano, přála bych si servis pro 12–18 lidí z anglického porcelánu, který by šel do myčky, byl by nadčasový, elegantní, nerozbitný a tak dále (a cibulák nechci, byť je ho kdesi v rodině i bo velikém vánočním třesku v roce 1990 několik metráků).
Předchozí