Přidat odpověď
taky neustoupím, ale scéna v šatně 10ti minutová je opravdu nic moc (před ostatními rodiči).
Ještě mě k tomu napadlo, že asi potřebuje režim, ve škole má vše přesně nalajnované, ví co kdy kde a jak bude, není kam moc uhnout, vše platí pro všechny. Já o sobě vím, že tohle jí nejsem dost dobře schopna dát a vím, že ona na to od malička reaguje špatně. Já mám taky ráda řád ale nejsem toho dost dobře schopna a naučila jsem se s tím žít. Kvůli ní se snažím. Se čtyřmi dětmi navíc jsou stále nějaké změny, nečekané, improvizace. Každé z různě starých dětí má jiné potřeby, jindy, jinak. Jí by vyhovovalo, kdyby byl denní režim asi takový: ve 13 po škole nákup, ve 14. úkoly, v 15 svačina, v 16 kroužek, v 17 svačina, v 18 cvičit na nástroj, v 18.30 večeře, v 19.00 uklidit pokojík, v 19.25 čistit zuby, v 19.30 přikrýt, pomazlit a v 19.31 pohádka přesně do 20.00. A každý den neměnný, přesné časy. Ve skutečnosti to stíháme a plichtíme jak se zrovna dá, abychom na nic nezapomněli a vše stihli bez většího stresu.
Předchozí