Přidat odpověď
hm, nevím. švédský děcka mi přijdou jako jakýkoliv jiný. znám jednu rodinu co sem jezdí za příbuznými, co mi vyprávěli o genderové výchově bylo, že dětem říkají, že hračky tam mají pro všechny, s autíčkama si mohou hrát holky, když chtěj, kluci s panenkami apod. A že celkově tam berou děti se školkou a školou často na mráz.
V létě nám přivezli knížku o dopravě, která začíná větou "Ahoj kluci!" takže to asi s tím genderem nebude tak žhavý, jak se píše.
Připadá mi to nafouklý.
I když je fakt, že v některých věcech jsem i já poměrně radikální. Miminkům náušnice nepatří (do té doby, než si o ně neřeknou), malé načinčané půlroční růžovoučké princezničky mě nedojímají, nabídka klučičího oblečení mi v čr přijde nudná, zoufale šedivá s kýčovitými hnusárnami typu spiderman nebo ty pitomý mluvící auta.
Taky mi přijde, že holky jsou u nás občas vychovávaný k tomu, aby byly slabší a neschopnější než ve skutečnosti jsou, aby chlapům dělaly utěrky a služky.
z chlapů zas líní neschopové co si sami ani čaj neuvařej a nezvládnou zapnout pračku.
myslím,že u nás je obecně genderová výchova 100 let za opicema a můžou za to rodiče dětí, že je tak vedou. a docházím k tomu dost často po četbě diskusí tady právě na rodině. to by rozhodně v žádný genderově korektní školce napravit nedokázali.
my jsme měli na gymplu informatiku dělenou na kluky/holky což mě dost štvalo, jinde zas třeba na zš měly holky vaření a kluci dílny, nebo se rozdávaly lístky na hokej jen pro kluky a holky nedostaly, i když některý chtěly...
Předchozí