| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

no, jestli už se rozhodla...... tak asi má plán proč a co dál, nebo ne? Není v tom náááhodou nějaký jiný motiv - přítel který ji chce mít pro sebe atd? Nebo prostě může být uondaná a unavená z toho dojíždění (pokud ho předtím neznala - já jsem na SŠ dojížděla hodinu tam a hodinu zpátky a přišlo mi že vůbec nic za ten den nestíhám, vstávala jsem brzo a domů se vracela pozdě a jevilo se mi to jako "promrhaný čas", trvalo půl roku než jsem si zvykla, ale dneska na ty časy v autobuse se spolužáky ráda vzpomínám).

Nebo u vás doma to takhle jde - jen se rozmyslet že pouze něco nechci a nechat to být, nestarat se sama o to co se mnou bude?
Já bych zkusila dceři navrhnout, ať zatím dělá co může, prváky opravdu bývají nezáživné, školy bývají zmatkoidní - termíny, místa, vyučující - vše koliduje, člověk si říká jaký v tom mají bor.el - ale i to slouží věci, aby se student "vyznal v tlačenici" a právě přežil i nepříznivé podmínky. Ať si zjistí co je dál ve studijním programu, jestli škola poskytuje nějaký výměnný program/pobyt/studijní stáže na spřízněných školách v zahraničí, nebo nezávislé studentské programy které by jí na léto umožnily získání praxe v cizině atd. co by ji namotivovalo tenhle první rok přežít a aby věděla jakým směrem se chce dál dát.
Nebo, ať si tedy vytipuje jinou školu, zjistí si co se tam v tom jejím vybraném programu vyučuje a ať už "šrotí" předem aby měla náskok (načíst si literaturu, zorientovat se v pojmech a dojmech), a vytvořit si tak lepší podmínky pro nový start. A v mezidobí ji na jazykovku nejspíš ještě přijmou, bývají to soukromé instituce a za každou platící osobu jsou rádi.... pokud ji jazyky baví, ať si je vypiluje a udělá si v nich certifikát.

Naši mi v tomhle zavřeli dveře - když jsi měla možnost a nechtěla jsi, spánembohem, jdi si svou cestou (ano, taky jsem pohořela na matice, na VŠ ekonomického zaměření, takže chápu, můj průšvih byl, že jsem to dělala rovnou dálkově a tak jsem neměla přístup k těm spolustudentům a doučování a tak, je fakt že jsem se snažila proboxovat co to šlo a opakovala zkoušky jak jen to šlo a prvák jsem teda prolezla, ale pak už jsem nepřišla do druháku). Na VŠ jsem se hlásila pak ještě 2x a vyšlo to až na potřetí. Takže klasické ono "kdybych nebyla mladá a blbá..." mohla jsem školu mít dávno hotovou a nemořit se jako dospělá, na druhou stranu fakt jsem tenkrát měla motivaci hlavně být se svým přítelem (nyní manžel) tj. jít do práce a škola šla bokem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.