Držím import ze Států
. Tj. nejim prase a pár dalších zvířat podle Tanachu (a někdy "nepoznám", že to ryba nebaly, třeba když to jsou krevety
).
Dodržuju to jenom doma, tj. že to nekupuju, nevařím. Když jsem třeba na návštěvě na obědě a podává se celé dopoledne s láskou kuchtěné vepřo-knedlo, tak to jím a nedělám ofuky, že jako nebudu. Totéž tam, co není na výběr, za to je hlad.
Maso-mléčné předpisy nedodržuju s výjimkou masa mláďat (ne že by zrovna to byla obvyklá součást našeho jídelníčku) na smetaně.
Podle mě je ortodoxně pojatý kašrut překonaná věc a hlavně u nás ztratil tradici už první třetině devatenáctého století. To, co teď dělá ohledně kašrutu (a i jiných věcí) ŽOP, se mi nelíbí.
Spíš mám po už docela hodně letech, kdy nejím vepřové, problém, že i když mi to dřív nevadilo, tak teď mi to nevoní a fakt se mi to jí blbě.
Naopak dělám čímdál víc jídel podle košerných receptů, protože mi čím dál víc chutnají, jen to nesmí být moc mastné, což je častý problém.