| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Olikro, neměla jsem a nemám v úmyslu se tě nějak dotknout, jen mi přijde, že jednáš ublíženě a poněkud nesouvisle.
Odlišné názory respektuju a zatím jsem neměla problém uznat, že něčí argumenty mají větší sílu než ty moje, ale za prvé to u těch tvých necítím, za druhé se zcela zbytečně uchyluješ do osobní roviny.
Pokud mi někdo dokáže, že AS není PAS, že jde o něco jiného, pak se klidně veřejně omluvím. Ale zatím tu bez nějakého útočení na tebe maminky dětí s PAS vysvětlovaly, že podle jejich vědomí a svědomí AS náleží do PAS a není ani automatickou zárukou, že lidé s AS jsou na tom lépe než lidé s ostatními PAS. V diagnostice a názvosloví je zřejmě trochu zmatek nejen mezi laickou, ale i odbornou veřejností, takže odborníci na papíře pro konkrétní děti diagnózami a zkratkami mrskají všelijak, ale zatím všechny zdroje uvádějí, že AS patří mezi PAS a že lidé s AS jsou na tom sice častěji lépe, než ti s ostatními formami PAS, ale nic to nezaručuje.
I moje sestra - která úředně dostala diagnózu až v dospělosti - sama říká, že si uvědomuje, že měla štěstí, protože hloubka a závažnost jejího syndromu nebyly takové, jaké být mohly, což v kombinaci s její inteligencí, ambicemi a cílevědomostí přispělo k tomu, že se naučila samostatně fungovat a vydobýt si své místo. I když je úspěšná a spokojená, problémy byly a budou, ale celkově se dá řáct, že měla fakt štěstí a že spousta lidí se stejnou diagnózou na tom zdaleka tak dobře není a nikdy nebude.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.