| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ohledně pánve jsem byla nadšena do té chvíle, než jsem ji vzala poprvé do ruky. Nejsem blázen ani Bugár, zvednout to jednou rukou je mimo mé fyzické možnosti (nedokázala bych to dopravit ani do dřezu), tudíž verze s jednoruč držadlem nepadá v úvahu.

Hrnec mám, stacionárně uvařím v pohodě, má dvě uši, takže na logistiku nemusím volat sousedy. Vaří se v něm výborně, na sporáku i v troubě, údržba taky v pohodě, ale vzhledem k váze v něm přece jen nevařím denně. Děti mi z něj jedí i jídla, která by vařená v ostatních hrncích nepožily. Chce to přizpůsobit techniku vaření, je to spíš na pomalé dlouhé vaření.
Do myčky asi ne, bo by člověk minimálně ohnul dráty, dále se to nedoporučuje, bo by se jídlo mohlo začít připalovat. Občas chce proolejovat. Různé značky mají různé vnitřní povrchy, někomu se jeden chytá, jiný ne. Cena (pro mě) vysoká, i když byl v akci za polovic. Předpokládám, že ho mám na doživotí a mám pochopení pro lidi, kteří ho koupí za plnou cenu.

Wok, tedy spíš wokoid, mám opět stacionární, žádná dlouhá rukojeť. Připadám si nad ním jak Pýthie (nad kotlem, z něhož se občas valí pára) a baví mě, jídla z něj vycházejí výborná. Proces vaření ale není stejný jako v originálním woku, bo já mám silnostěnou litinu a Číňani tenkostěnnou, moje jídla zkrátka chutnají jinak a nelze provádět základní hmaty a chvaty typické pro wok - prohazování.
(Nějakou tenkostěnnou verzi litinového woku jsem viděla nedávno v Makru.)
Takže je to spíš rádobywok, ale vařím v něm ráda, i když přiznávám, že ho používám spíš na paellu (na to by tedy měl být jiný hrnec, že). Je třeba mu přizpůsobit způsob vaření, údržbu atd. Hodně lidí má problém s připékáním jídla, já jsem v pohodě. Dala jsem za něj polovinu ceny a rozhodně prohlašuji, že za plnou cenu by jeho půvaby byly značně přehnané.
Ale jako u všeho, chce to především vychytat způsob vaření, aby kuchař dva dny ze tří neostraňoval připáleniny (četla jsem hodně recenzí od lidí, kteří jednou uvaří a pak ve woku 2 dny stojí voda, aby se odmočil).
Pokud chceš typický wok, tak u nás seženeš spíše železný či nerez.

...no a proto má tolik lidí teflonový wokoid od Tefalu.

Závěr:
Litinový hrnec rozhodně ano, pokud člověk opravdu a rád vaří. Pro polotovarové občasné kuchaření je to blbost, zbytečná práce a zabrané místo.

Wok ze silnostěnné litiny vlastně není wok, je to hračička pro kutily, kterým nevadí váha a nevědí, co s místem v kuchyni. V plné ceně příliš drahé za tu srandu.

Pánev pouze pro svalnaté, možná, MOŽNÁ by se dala snést obouruč verze s rukojetí A uchem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.