On to není nic moc pocit, když při běhu v polích za sebou náhle uslyšíte cinkání - a on to řetízek na krku blížící se funící obludy. Páníčci odhadem půl kilometr daleko. Ani moje volání k nim nemohlo dolehnout. Naštěstí tentokrát úmysly nebyly nepřátelské - ale já nestojím ani o neplánované zastavení a gramy vyplaveného adrenalinu. Ještě horší je situace, kdy máte plné ruce dětí a tašek a najednou se vám starší vysmekne a začne utíkat před "útočící" čivavou. Legrace - řeklo by se - ale mohla dcerka taky skončit pod autem. A jak pustit jedno děcko a chytat druhé, že? V tomto případě uvítám, když nebudete řvát po mém dítěti "neboj se, neblbni" a podobně a raději si usměrníte psa, strčíte ho do kapsy a vzdálíte se. Strach ze psů je pudový a iracionální a moje dítě není blbé a dokonce už vidělo psa. Jenom vy nezapomínejte, že vaše zvířátko - i když kapesní nebo "mouše-by-neublížilo" - může být pro ostatní nebezpečné.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.