Přidat odpověď
Cimbur, souhlasím. Jsem sice pejskař, ale...
U nás místní vyhláška zakazuje pohyb volný a bez košíku. Pro odpůrce košíků a to, že vzniká bolest při nárazu košíkem - košíky nejsou k mání jen kovové.
Proč to vnímám takto? My jsme měli psa, který nesnášel cizí psy. Je fantastické, když máte psa na vodítku včetně košíku a k němu přiběhne jiný, nejlépe podobně velký - navolno a ozbrojený - protože košík nemá, s tím, že se budou kamarádit.
Někdy jsem měla fakt chuť toho našeho rváče pustit a košík mu sundat, někdy jsem měla plné ruce práce ho udržet, protože samozřejmě vrčení a nepřátelská reakce zase vyvolá nějakou akci.
Naše děti se bály psů, protože kdysi kamarádka prohlásila, že její NO si chce jen hrát, no samozřejmě, kdy je dítě 3-4 leté, porazí ho i odrostlejší hravé štěně, to jsme naštěstí zvládli.
Opravdu by stačilo trochu víc někdy přemýšlet. Ne, nemyslím si, že by čivava potřebovala na procházce košík, stačí, když se vám zamotá do kola, protože prostě neposlouchá páníčka... no nic, takových příhod by byly haldy,
nedávno - už jsem to tu jednou vyprávěla - jsem tu sjela pána na dvě doby - Labice navolno a přesně - nebojte se, ona Vám nic neudělá. Jenomže ta paní, co na tom kole jela měla opravdu takový strach, že se pokusila seskočit a z toho kola dost blbě spadla.
Prostě jsou tu nějaká pravidla, tak ať je i pejskaři dodržují. Včetně úklidu.
p.s. na vlastní zahradě si to také nevystavují
Předchozí