Mamka možná odhalila, co dělá perníčky ihned měkké. Je to soda. My děláme ořechové perníčky, jsou moc dobré a hned jedlé. Mamce padl do oka prášek do perníku, asi byl v akci nebo co, tak ho dala místo sody a po 14 dnech jsou to tvrdé betony. tady je recept. 500 g hl. mouky 200 g ml. cukru 120 g másla 100 g mletých ořechů 3 vejce 4 lžíce medu 1 lžička sody kakao, perníkové koření
Postup: Uhněteme těsto, necháme v lednici alespoň 4 hodiny odpočinout, raději přes noc. Před pečením potřeme studenou vodou a ihned po vytažení z trouby rozkvedlaným vejcem.
Perníčky se nemusí odležet, je možné je ihned konzumovat.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.