Přidat odpověď
Mám docela čerstvú skúsenosť z leta. Boli sme v Prahe na dovolenke a 2-ročný syn si popálil ručičku - od lakťa po dlaň a medzi prstami. Mal popáleniny 1. a 2. stupňa, nič biele na koži nemal - len buď červená koža alebo pluzgiere. Strašne kričal keď sme mu to chladili a keď ani po hodine neprestával a začal sa triasť, šli sme na pohotovosť. Respektíve pretože Prahu nepoznáme e nevedeli sme kam ísť, volali sme na pohotovosť kam máme ísť a oni nám hneď poslali sanitku. V sanitke mu na to dali ja neviem čo, bol to taký sterilný vankúšik, do ktorého mu zabalili ručičku od lakťa po prsty. Neviem, čo to bolo, ale v momente malý prestal plakať a od tej chvíle sa na bolesť nesťažoval ani raz. Proste zázrak, aj keď mi najprv bolo trapné ísť sanitkou, tak nakoniec som bola rada. V nemocnici na photovosti rúčku ošetrili, namazali Flamigelom a zaviazali. Mali sme kontrolovať teplotu, bolestivosť, v prípade zmeny rýchle prísť kvôli infekcii. Ďalší deň ráno sme išli na kontrolu a previazanie, potom ešte za 2 dni. Potom som mu to mala nechať obviazané aj 4 dni bez prevezu, kým sa dostaneme u nás doma na prevez. Po návrate domov v ambulancii obväz dali dolu a už sme mali len premasťovať Kalciovou masťou. Teraz po necelom polroku má rúčku bez stopy po popálení, pripomínajú nám to len fotky z dovolenky a keď okolo ide sanitka, tak syn hovorí, že sa v sanitke viezol.
Předchozí