právě se mi v troubě suší letošní 4. dávka, tak doufám, že se povede.
"můj" recept je od známé, jejíž maminka byla vyučená cukrářka:
3 bílky
12o g cukru krystal nebo krupice (dá se použít i vanilkový, ten má tak 5 - 10 g, o to míň krystalu)
80 g prosátého cukru moučka
bílky hodím do robota nechám šlehat tak 10 minut, až sníh "stojí", pak po lžících vsypávám krystal s vanilkovým cukrem, na nejvyšší rychlost a chvíli ještě nechám metlou našlehávat. Nakonec snížím otáčky na minimum a po lžících přihazuju moučku. Dohromady robot pracuje cca 20 minut. V původním receptu bylo šlehat metlou ve vodní páře a moučku tam pak vmíchávat vařečkou. Z lenosti jsem trošku inovovala.
Pak to dám do rozpálené trouby, kterou vypnu. Letošní první várka byla lepivá (sežrána byla ovšem raz dva - jako nepovedené kousky, tak tento postup jsem u dalších dávek udělala 2x po sobě. Nepeču - raději, vždycky se mi to připálí. Mám plynovou troubu. Známá má elektrickou, tak má vychytaný, jak to péct na malý stupeň a pak dosušit