Přidat odpověď
Já dělala perníčky bez odležení těsta a jsou dobré. Měly by být hned měkké (zatím jsou, ale mám je tu teprve třetí den,t ak nevím, jestli to je vypovídající).
Je to tenhle recept:
400g hl.mouky
140g mouč.cukru
2 vejce (plus jedno na potření perníčků)
100g tuku (mají napsanou Heru, já dávám máslo)
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody (dávala jsem amonium)
Utřeme cukr s vejci a změklým tukem, přidáme med a koření, pak do toho vmícháme prosetou mouku smíchanou se sodou a vypracujeme těsto, které na válu ještě prohněteme. Vyválíme silnější placku a vykrajujeme tvary, které pokládáme na plch na pečící ppír, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180`C dozlatova.
Předchozí