| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já dělala perníčky bez odležení těsta a jsou dobré. Měly by být hned měkké (zatím jsou, ale mám je tu teprve třetí den,t ak nevím, jestli to je vypovídající).

Je to tenhle recept:
400g hl.mouky
140g mouč.cukru
2 vejce (plus jedno na potření perníčků)
100g tuku (mají napsanou Heru, já dávám máslo)
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody (dávala jsem amonium)

Utřeme cukr s vejci a změklým tukem, přidáme med a koření, pak do toho vmícháme prosetou mouku smíchanou se sodou a vypracujeme těsto, které na válu ještě prohněteme. Vyválíme silnější placku a vykrajujeme tvary, které pokládáme na plch na pečící ppír, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180`C dozlatova.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.