Přidat odpověď
Ahoj Trin, nemáš to lehký. Pokus se ale povznést nad to, co si myslí ostatní. To totiž těžko ovlivníš a zbytečně se budeš něčím takovým kazit náladu. Loni jsem měla podobné Vánoce- manžel odjel 17. prosince do zahraničí, takže jsme s dětmi slavili už 11.12. a 22.12. nejstarší syn lehl s neštovicemi, které od něj chytly i dvě mladší. Pomáhala nám moje maminka, která si děti většinou o víkendu na část dne vezme.
Letos jsme v zahraničí a hlídání nemáme žádné (bylo by snadno dosažitelné, ale já nechci nechávat nejmenší, která si ještě neumí o nic říct, s cizí hlídačkou).
S okruhem známých máme tedy štěstí, hlavně v ČR kde máme fajn sousedy, ale stejně se nevidíme když jsou děti nemocné - což bývají bohužel přes zimu na střídačku jejich nebo naše a nevidíme se třeba 3 měsíce.
Zkusila jsi něco iniciovat sama ? Navrhnout výlet, procházku ? Je to jednodušší i kvůli pozdějšímu úklidu, já taky nerada zvu víc lidí najednou, protože binec způsobený 6 dětmi je asi 3x tak velký než binec způsobený 4 dětmi.
Předchozí