Přidat odpověď
Hani mám šíleně vztekacího syna, až hysterku a ano, toto zkoušel/někdy ještě zkouší zpravidla jen doma. A opravdu jedině důsledností a "tvrdým" přístupem jsem dosáhla toho, že byť se vzteká ( proč já??? proč teď???) tak prostě jde a udělá. Jak už tu někdo psal, jsou věci, přes které nejede vlak, např. dělání věcí do školy MUSÍ být do určité doby, protože prostě JÁ nejsem ochotná se s tím později zabývat, oblečení MUSÍ být uklizené, protože JÁ se na to nemíním dívat, že se někde např.povalují ponožky, sprchu si po sobě MUSÍ utřít, protože JÁ to za něj dělat nebudu, ruce si prostě MUSÍ mýt, protože JÁ s ním nemíním zbytečně lítat po doktorech, až chytne žloutenku, na trubku cvičit MUSÍ, protože si to sám vybral a pokud cvičit nebude JÁ nebudu ochotna za to platit těžký prachy .... prostě si určit, co je pro Tebe a pro něj max důležité a na tom trvat ... v ostatním mu nechat možnost ať si to řídí podle sebe
jak píše Anthea, doma je kápo rodič a dítě musí vědět, že holt si rodič na hlavu skákat nedá, přestože ho miluje a dělá pro něj první poslední
Předchozí