Přidat odpověď
Ahoj všichni. Moje starší dcera se narodila se syndaktyliemi nohou i rukou.Nikdy nikdo to ani na jedné straně neměl. Na nohách má srostlé 2,3 a 4 prst úplně a 1 a 5 do poloviny. Vzhledem k tomu, že je to jen kožní záležitost, na funkci jí to nijak nevadí. Co se týká vzhledu, tak se všichni podívejte na normální nohy, vždy máme prsty u sebe, při chůzi i jinak. Kdo to neví, aby se na to zaměřil, nevidí to. Plastickou operaci nám nedoporučili vzhledem k možným komplikacím a navíc někde musí plasti vzít kůži, což je možné na hýždi či břiše,takže další trápení a jizvy, ale výsledek přijmutí kožního štěpu je nejistý. Nohy bych vůbec neřešila, je to nepodstatné. Dceři je již 15 let a řeší jen to, že nemůže nosit žabky, jinak otevřené boty normálně nosí. Také hlavně jde o postoj rodiny. My jsme to pojali jako originál a velké plus např. při plavání. Co se týká rukou, to je ve funkci horší, má za sebou 5 plastických operací a snad už žádná nebude. Vzhledem k tomu, že jsem zdravotní sestra a viděla jsem opravdu velmi vážné vývojové vady dětí, jsem ráda, že to je jen kůže navíc.
Předchozí