Hilly,
psala jsem, že samotné gamblerství nebo alkoholismus pro mě důvod nejsou....to, co píšeš ty, jsou až ty přidružené problémy, které jsem zmiňovala jako důvod možný k rozvodu....ale ne každý alkoholik je násilník, ne každý gambler nechce svůj problém řešit...proto to pro mě jako důvod nestačí a záleží právě na tom okolo...a hlavně právě na tom, jak se staví k řešení....pokud ho vytrvale odmítá, není mu pomoci....ale pak také neexistuje vztah, který je třeba udržovat...
Pokud se snaží svůj problém řešit, ale nedaří se, opuštění takového člověka je pro mě nepřijatelné, protože to znamená opuštění člověka v nouzi, ve chvíli, kdy mě nejvíc potřebuje....Není to o tom, že si nechám cokoliv líbit a vystavím děti nebezpečí, ale je to o tom, že udělám skoro cokoliv, abych mu pomohla (najdu léčebnu, budu hradit výlohy, budu ho navštěvovat......nepohrdám lidmi, kteří jsou na čemkoliv závislí, protože spadnout do závislosti je poměrně snadné....
Ano, podmínka je, že ten člověk pomoci chce....no a protože není alkoholik jako alkoholik a gambler jako gambler, tak prostě nemůžu říct, že to nebo ono je pro mě důvod k rozvodu
.