Přidat odpověď
Ptáš se, jestli škubánky stojí za pokus - za mě rozhodně ano. A opravdu, u nás je to oblíbené jednoduché a rychlé jídlo. Co se týče poměru té vody - když uvaříš do poloměkka nakrájené brambory zatopené vodou po jejich okraj, tak sleješ vodu ze dvou třetin. Brambory trochu prohňácáš vařečkou, aby do nich šly udělat jejím druhým koncem díry, do nich nasypeš tu mouku (polo, ale jde klidně i jiná, tu konzistenci to zásadně neovlivní), vrátíš na vypnutou plotýnku a necháš tak do deseti minut postát. To už se do nich vsákne ta voda z brambor, teď stačí úhledně rozšt´ouchat do pěkné hmoty, asi jako tužší bram.kaše. No a k vyformování škubánků potřebuješ lžíci namočit do másla-oleje-sádla a co dloubnutí, to jeden škubánek. Není na tom co zkazit, tak at´ chutnají.
Předchozí