| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Rýži kupuju podle toho, jakou potřebuju - kulatozrnnou italskou, jasmínovou thajskou...obvykle kupuju přímo v příslušných prodejnách, rýži jasmínovou jsme nejlepší měla ze SAPY, v ohromném pytli )dělili jsme si ji s rodinou), ale už jsem tam dlouho nebyla.

Těstoviny kupuju domácí od firmy PAsta Art - chodím přímo k nim, ale dodávají i do různých prodejen.
"české" těstoviny - nudle, flíčky - si dělám svoje.
Pokud potřebuju trvanlivé těstoviny, tak se snažím koupit BArilla.

Sýry kupuju hlavně čerstvé (žervé, lučina, cottage), pak mám ráda Madeland a nenašla jsme v něm nic odpudivého. "lepší" zahraniční sýry kupuju obvykle v sýrárnách, ale když se nedostanu, tak v Globusu, mají tam pult cizích sýrů.

Maso mám hlavně domácí a pak různě domluvené s drobnými chovateli, kupujem přímo od nich. Vejce dtto.
Neobvyklé maso objednávám z OCG, ale třeba dobré maso mají v Tescu od Biofarmy Sasov, v takovém extra koutku. Taky ve specializovaných řeznictvích, ale to spíš steaky.
Ryby od www.cerstveryby.cz

Zeleninu si většinu vypěstuju sama, co nevypěstuju, kupuju, kde to mám nejblíž, protože to není trvanlivé a nemůžu pro to jezdit do horoucích pekel. Ovoce jak co, to trvanlivější (hrušky, jablka) kupuju většinou od pěstitelů nebo v Hoelšovické tržnici, popř. něco vypěstuju.
Sirupy nepoužíváme, čaj kupujeme Dilmah v Globusu, lepší jsme tam zatím neobjevili.

Dochucovadla používám - sojovku Kikkoman, hořčice francouzské Maille a anglický prášek Colman´s, Worcestr jsem teď zkusila Marks Spencer a jsem spokojena...
Koření většinou objednávám od Antonína www.koreni.cz, ale hodně bylinek mám vlastních

Pečivo kupujem dost málo, místní pekárna je vyloženě nedobrá. Občas chléb z Globusu, mají kváskový, když seženu, tak kupuju kváskový Držkovský. Mimo domov jsme zkusila i chleba jménem (tuším) Boubín, měl takovou papírovou obruč, nebyl zlý. A měli ho v Tescu.

Uzeniny kupujem šunku od kosti u Moravce, pak Davelské uzeniny v různých prodejnách (Moravec, Sváček..). pak občas uherák Pick.
A ve specializovaných prodejnách občas na váhu pršut, mortadelu a tak.

Kupujem i šunku v Globusu, jejich balení Prosciutto cotto, ujde.

Olivový olej, vinné octy... kupuju v prodejně Olympia.
Když se tam nedostanu, tak v DM.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.