Pekárnu mám a nemůžu si to vynachválit. Rozhodně jí neupožívám denně, spíš dle potřeby, někdy několikrát do týdně, někdy třeba jen jednou v týdnu.
Podle mého názoru se musíš dostat k laciné mouce (žitné, celozrnné...) např. přímo ve mlýně či pekárně.....To je základ. Pak už dokoupíš různé druhy semínek, které taky nespotřebuješ hned a pečeš na "levný proud". Pak se to vyplatí, protože máš chleba, kdy chceš ty, rozhodně není dražší než ten kmínový gumák, co leží v regálu ve všech marketech a navíc víš, cos do toho dala.
Osobně mi to vyhovuje, hlavně kvůli tomu chlebu. Už se netrápím, když nám během svátků či víkendů nějak dojde pečivo, kde ho asi seženu - jsme na venkově. Upeču si ho. Taky mi pekárně hodně pomáhá s kynutým těstem na koláče, vánočky....ušetří mi spoustu času a práce.
A navíc mě to chytlo, takže experimentuju a rodina je nadšená