Nějaké brambory více-méně moučné uvařím do měkka v osolené vodě. Nastrouhám nebo rozmačkám, přidám mouku hladkou, vajíčko. Dlouho těsto nezpracovávám a zbytečně moc mouky nepřidávám. Válím hady tloušťky palce, krájím na špalíčky, vařím v osolené horké vodě. Dává se mletý mák s cukrem, mletý perník, opražená strouhanka s cukrem, nebo tvaroh. Polévá se máslem.
http://www.recepty.cz/recept/sulanky-s-makem-3373
Tady je celkem přiléhavý recept, ale na obrázku to vypadá divně. My prostě jen lehce našikmo krájeli špalíky z toho na palec silného hada, tak 3cm dlouhé.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.