Přidat odpověď
Sugesce je fajn. Příbram je dobrá volba, na epidurál i entonox bych se vyprdla. Půjde to i bez nich a líp. Dobrý je nějaký olejíček na masáž kříže a břicha. Pokud jsi spíš sportovec vysporotvaný s pevným pánevním dnem, tak odpočívat co to jde a moc se nepohybovat, a uvolňovat a uvolňovat. POkud si spíš nesportovec, tak se klidně pohybovat, při kontrakci si vyzkoušet, zda je lepší pohyb - např. hupsání na míči, zpívání (je jedno zda AAAAAA nebo nějaký text) nebo předklon, podřep apod.
Nekoukat na hodiny, neptat se jak to postupuje, čísla jen znervozňují. Věřit si, že to jde tak rychle - pomalu jak má.
Vzít si s sebou něco k jídlu - hroznový cukr, čokoládku, banán, něco k pití (jsou i čaje pro porod).
K tomu zpíváníto AAAA by mělo být hluboké ne vysoko, ale i tak soustředit se na zpěv je moc fajn. Při prvním porodu jsem si odříkávala otčenáš, bylo to první co mě napadlo a bylo to moc fajn, věděla jsem, že na konci otčenáše odezní o kontrakce. Moc to pomáhalo. Při druhém to AAAA a taky dobrý. Na začátku porodu jsem si teda zpívala Rozvíjej se poupátko, jenže pak mi vypadávaly slovíčka a to mi vadilo.
Předchozí