Přidat odpověď
U nejstaršího syna (nyní 6 let) jsem měla velký problém s jídlem, byl výrazně orientován na sladké. Jak zde někdo píše, že dítě musí sníst, co mu uvařím, nebo nic, to jsem také zkoušela. Dostali jsme se do začarovaného kruhu, protože začal být anemický (mj. totiž nejí maso ani vejce - dodnes, také nejí sýry) - zelený, s kruhy pod očima - a anémie způsobuje nechutenství. Snažila jsem se ho tedy trochu rozežrat, dodávat železo např. marmeládou z černého rybízu atd. Jeho apetit se tím zvedl, nicméně stále spoustu věcí nejí. My máme doma zásadu, že od jídla se musí povinně alespoň ochutnat (pokud už není ověřené, že ten konkrétní pokrm tomu konkrétnímu jedinci opravdu nechutná). Pak je možné dát si místo uvařeného jídla chleba s máslem.
Další tip: odebíráme domácí kravské mléko, vařím z něj kaše a pudinky, lívance. Už dvě matky mi nezávisle na sobě řekly, že poté, co začaly dětem dávat domácí kravské mléko, jejich děti dostaly obecně větší chuť k jídlu a "spravily se". Takový lívanec s ovesnými vločkami a domácí marmeládou je chutné jídlo a obsahuje spoustu živin. Myslím, že každý jsme nastavený na trochu jiné složení jídelníčku a je třeba to respektovat. Ale tento příspěvek píšu proto, že uvádíš, že máš děti hubené ... ověř si, jestli nejsou anemické. Pak by to chtělo řešit anémii v první řadě.
Předchozí