To máš těžké, já mám děti žravé, bojujeme spíš v opačném směru, hlavně s dcerou.
Když to čtu, dochází mi, že moje děti jsou v tomto úplně luxusní - zelenina a ovoce do nich padá po kilech.
Pláč, že dítě má hlad, znám taky. Dcera vzlyká, sdrceryvně kvílí, na nervy mi to leze šíleně (a proto to asi taky dělá). Nicméně nevyměknu a nabízím "neškodné" potraviny - mrkev, ledový salát, jdi se napít, nepruď
Ale pokud je nechceš nechat úplně hlady, zvolila bych jednu, neobyčejně fádní náhradní variantu - chleba, nebo třeba obyčejné musli s mlíkem.
Zárověň bych trvala na tom, že aspoň ochutnají.
Případně bych "nové" věci zařazovala ve chvílu, kdy děti jedí lépe, než jindy - u nás na chalupě s prominutím sežerou všechno. Lítají celý den venku a polívku snědí i takovou, co by doma nejedly (drožďovou, měla jsem opar a chtěla jim dodat vitamín B). Zvlášť když přitvrdím (vím, že můžu) a musí sníst trochu polívky, než bude druhé jídlo.
musli dělám domácí, vyjde levně, je zdravější a obsahuje docela dost prospěšných věcí - 3kg ovesných vloček, 1 bal corn flakes, 1bal čoko kuliček, 1 balení kroužků, rozinky asi 1/2 kg, 1/2 kg slunečnicového semínka, vločky postupně opražím, na 1/2 kg dám tak 1-2 lžíce cukru a hotovo - nakupuju v Lidlu, náklady max 200 kč a je toho strašné množství - u nás je to "zajišťovací potravina", když dojde chleba, když přijedeme pozdě a není čas vařit, když spěcháme, na dovolené, abychom nemuseli tahat hromadu blbostí "na chleba". Většinou to děti jedí s mlékem, nebo s naředěným jogurtem, navíc se samy obslouží. Kromě toho jsme tím eliminovaly zvěrstva jako kuličky s mlíkem.