Netuším věk dětí, ale u nás se levné jedlo hned od narození dětí. Ovesná kaše, rýžová kaše, krupičná kaše, brambory s vařenou zeleninou, brambory s volským okem... Ono je to těžké - na dražší stravování si člověk vždycky zvykne líp než levnější
U nás se občas střídají období - lepší, horší - děti máme zvyklé resp. už zažily dobu, kdy se jí bílé jogurty s marmeládou od babičky a k tomu krajíc chleba a z toho může být období, kdy se kupují kvalitnější bílé rohlíky denně a jsou denně k dispozici Hollandie ochucené... Je ale pravda, že třeba sýry, o kterých píšeš některé ani neznám
Jinak u nás na děti funguje jíst to já s mužem, pak to chutná i jim... nicméně já navařím a dám na talíř - neberu příliš ohledy na to, co které chutná či nechutná. Když nechce jíst ať nejí, ovšem žádné mňamky a další jídlo buď co nesnědla k obědu a nebo až večeře.
Faktem je, že když byly děti menší a některé věci nejedly, tak jsme nenutili resp. třeba špenát (bez česneku- děláváme ho se sýrovou omáčkou, Nivou a s muškát.oříškem)jsme museli dávat ochutnávat - stačila mi lžička u oběda než si ho oblíbila - teď by se po něm utloukla. Fakt se mi to postupné zvykání osvědčilo