| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Terezo, myslím, že jsem nepsal, co má dcera přesně studovat. Spíš jsem vyjádřil myšlenku, že rodiče mají co do toho mluvit. Pochopitelně, pokud dítě není výrazně nadprůměrně matematicky nadané, tak ho nebudou posílat na matfyz. Uváděl jsem oborů celou řadu, takovou VŠE myslím dokáže vystudovat každý, kdo se slušně učí na sš.

Ani bych dítě neposílal na obor, po kterém bude nešťastné. Jenže tady spíš dcera neví. Nebo sice ví, jenže nebude víc neštastná, když obor sice vystuduje na červený diplom, ale bude mít pak celý pracovní život potíže s uplatněním? Tj. buď bude dělat za málo peněz a moc ji to asi bavit nebude (třeba učit žáky na sš), nebo si uplatní mimo obor (personalistika) či bude dělat překlady nějakých technických textů.

Dokonce jsem psal, že dcera může vystudovat nějaký obor třeba na VŠE a k tomu vystudovat na FF jeden obor jako tu angličtinu v rozsahu dvooborového studia (tedy poloviční objem studia). Uváděl jsem i možnost studia jazykových oborů - ovšem ne angličtiny, tu jsem doporučil si dodělat jen státní jazykovou zkoušku, ne filologické studium. Přijde mi, že jsem možností ke kompromisu uvedl celou řadu (zčásti i dost dle zájmů dcery) a naopak jsem varoval před nucením na medicínu vč. té zubní. I kdyby dcera toto vystudovala, tak by pak mohli jednou trpět taky pacienti.

Jinak já tu dnes číst a reagovat už asi nebudu, tak to neberte, že jsem se nějak urazil, rád si přečtu klidně odpověď zítra.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.