Jak už tady bylo psáno, nejdřív k dr. a udělat testy - z krve jsou výsledky rychle, dají se koupit i v lékárně. Po vyšetření střeva (hodně nepříjemné) už obvykle je jistota, jestli je to opravdu celiakie.
Ze začátku nám pomohly stránky
http://www.ivako.cz/Bezlepkovakucharka.htm
Jako mouku nejradši používám Jizerku, místo pečiva rýžové chlebíčky, peču ze směsí, občas koupím hotové v DM drogerii. Kukuřičné těstoviny mají i v Kauflandu a nejradši nakupujeme v Globusu, protože kromě speciálního regálu s BZL potravinami mají označené i masné výrobky jako bezlepkové (sekanou, párky atd.), což nemusí být v jídelníčku moc často.
Všude čtu složení výrobků, protože pšeničný škrob se dává i tam, kde by to člověk nečekal - třeba i do pudinkového prášku anebo zakysané smetany, do jogurtů, sněhového pečiva, ječmenný slad je v cornflakes (existují BZL, obdobně jako BZL pivo).
Ze zmiňované kuchařky nejradši peču roládu - je rychle hotová a stejně rychle mizí.
Přeju, ať vše dobře dopadne
.