Ono hodně záleží na tom, z čeho se pomazánka dělá. My je doma taky děláme, ale vím, jaké jsou vstupní suroviny. To, co bývalo jako pomazánka ve školce, bych nejedla ani já, ne tak abych to dávala dítěti - na složení jsem se ptala - téměř ve 100% vyšlehaný margarín nebo taveňák s něčím - když jsem četla v jídelníčku pomazánku z krabích tyčinek, fakt mě málem omývali. Domácí pomazánka z tvarohu nebo másla mi nijak nevadí, ale nevidím žádný důvod, proč např. dítě cpát chemicky vyrobeným jakomáslem s jakokrabíma tyčkama
. Jasně, není dobré, když se děti jedno od druhého učí přehrabovat v jídle a ohrnovat nos...ale z mého pohledu líp ohrnovat nos nad nezdravou blemcou, než "pro příklad ostatním" dvakrát denně po dobu tří let jíst něco, co neprospívá zdraví.