Dobrý den, mému synovi je teď rok a hned od narození jsem mu protahovala nožičky kvůli diagnoze MTT (metatarsi adducti). Nezdá se mi však, že by se to lepšilo. Na ortopedii pořád jen říkali "zatím cvičte"; teď nám odborník navrhl, že si máme rozmyslet sádrování. Chápejte - my jako laici máme sami rozhodnout o postupu. Manžel má jednostranný PES a na té samé noze to má syn horší. Celou dobu se na to dotazuji a mám obavu, jestli byla diagnoza správná a "léčba" dostatečná. Když kouknu na fotky PES, tak synovi nožky takové nejsou. PES má prý 3 složky a nemusí se projevit všechny (syn má nohy ohnuté v nártu, ohýbaly se v kloubu, ale šlachy jsou v pořádku). Máte s tím někdo zkušenost? Podstoupili jste sádrování v podobném věku? Mám velké dilema... :( DIKY!
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.