Přidat odpověď
Jsem lékárnice-magistra s titulem doktorka farmacie.. a učím na VOš asistenty-vyjádřím se k tomuto oboru-z mého pohledu zas tak náročný není-chemie pokud jí šla jakž takž na střední musí zvládnout,ostatní se lze v pohodě naučit,oproti vysoké škole je to opravdu velikánský rozdíl....udělá to leckdo,ale nevím zda bych tu školu doporučila...za mě určitě hlasuji pro vysokou z hlediska uplatnění,laborantka i když má VOŠ tak je opravdu v lékárně pro všechno po ruce,studenti jsou z toho dost často rozčarovaní,myslí si bůhví co odborného budou dělat a realita je zaskočí..a platově nic extra,výhodou jsou částečné úvazky a to že nějaká práce vůbec je...nezaměstnanost zatím nehrozí,co se týká celoživotního vzdělávání-je to pár seminářů co si odsedíš a ještě je to takové společenské setkání s kolegama,nic hrozného,magistři jsou na tom určitě o něcolépe ale myslím že jsou lukrativnější školy než farmacie zvláště pokud je člověk hodně ctižádosivý a kariéristický (to pak jednoznačně medicína-s tou jsou otevřené dveře leckde,nebo pak ekonomka,práva apod.)Já osobně mám ambice dost velké ale na to bych musela bydlet v Praze kde jsou různé možnosti uplatnění i mimo lékárnu (firmy,ministerstva,státní ústav pro kontrolu léčiv,oddělení klinické farmacie v nemocnicích,...),v běžné lékárně velká profesní seberealizace a kariérní postup nehrozí...
Za sebe i když poměry v sociální pedagogice neznám osobně tam bych taky nešla z hlediska horšího uplatnění a mizivých peněz...
Předchozí