Přidat odpověď
Můj mladší syn má IQ 120, ale není schopen jej pro poruchu pozornosti a sebeovládání využít. Snažila jsem se dělat vše, co je v mých silách. Studovala jsem tento problém. Na vysoké škole jsem měla více informací než má vyučující, ale k vyřešení problému to nestačilo. Nyní je v 8 třídě a propadá ze 4 předmětů i přesto, že učivo umí přinejmenším na trojky. Bojkotuje písemky i zkoušení. Když se má učit, tak jen kouká do knihy. Když se s ním učím já (bez křiku!), tak se mi v noci počůrá. Vždy, když jdeme na přešetření do PPP, ptám se, zda by mu nebylo lépe ve speciální škole, ale vždy to vzhledem k jeho IQ zamítli. Jediné světlé období bylo ve 3-4 třídě, kdy bral Ritalin. Jenže ten mu lékař při nástupu puberty vysadil a situace se opět zhoršila. Je jen málo učitelů, kteří jej dokáží udržet alespoň trošku v mezích. Přitom já s ním doma problémy nemám. Sice je velký nepořádník, ale jinak mi doma rád pomáhá a vše na čem se domluvíme dodržuje. Tedy až na školu. Byli jsme i na "biofitbeku". Lékař mi řekl, že jeho porucha je tak velká, že mu nepomohou. Prosím, napište mi svůj názor.
Předchozí