| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já myslím, že miluješ i starší dcerku, stejně jako mladší dítko. Jen jsi prostě bezradná, starší dcera je jistě velmi náročná. Chápu to, máme podobnou rodinnou konstelaci a podobnou diagnozu (také u staršího).

Mimochodem Cairy příspěvek je naprosto mimo a dost necitlivě napsaný. Kdo nezná, nepochopí.

Někdy řeším podobné "dilema" - jestli na staršího moc nekřičím, jestli kvůli staršímu nezanedbávám mladšího, jestli jsem dostatečně důsledná... je toho mnoho...
Osobně si vždycky sama srovnám, co bych chtěla dělat jinak. Třeba "chtěla bych na staršího méně křičet". Představím si konkrétní situace, které mě k takové reakci vyprovokují a v klidu si rozmyslím, jestli bych příště nemohla reagovat jinak. A pak si to poznamenám na papír a ten si někde vyvěsím. Mám to tak stále na očích a pak se mi lépe daří chovat se podle těch předsevzetí a nesklouzávat a do té vyčerpávající rutiny, stresu apod. Také se snažím vymýšlet stále nové věci, jak toho staršího motivovat k tomu, co po něm chceme a snažím se neulpívat na takových těch zaručených radách (které, co si budeme povídat, okolí rádo poskytuje), protože na děti s touto diagnozou to málokdy funguje. A snažím se mít přiměřené nároky, vždyť i to dítko to má těžké.

Držím Ti palečky a věř sama sobě, že i když máš náročné období, určitě to zvládnete. A spíš než odborníka bych Ti doporučila kontaktovat nějaké jiné rodiče, co mají podobné děti. To mi asi pomáhá nejvíc, když vím, že v tom nejsem sama.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.