Zdravím všechny chovatelky morčat a prosím o radu začátečnici! Za každou odpověď moc děkuji!
Máme doma 4.den dvě morčátka, měly by to být dvě samičky a jsou z jednoho vrhu braná od chovatele. 3 dny žádný problém, morčátka vypadají spokojená, nechají se pomazlit, zdají se už i ochočenější, z domečku už vylezou, i když klečíme u klece, pěkně žerou, pijí, do dnešní noci žádný problém. Jen podotýkám, že jsme je doteď neviděli nikdo spát. I pozdě v noci pořád sedí a koukají
![~d~](/g/s/29.gif)
. Dnes v noci začalo v kleci rodeo, ono nestačí, že mě budí pořád nejmladší dítě, dnes mě budily i chlupaté potvůrky. Od noci až doteď lítají po kleci šílenou rychlostí, skáčou na domek a z domku, vržou zubama, vydávají zvuky podobné bublání, něco jako kdyby kloktala
![:-)](/g/s/0.gif)
, pořád se honí, vbíhají do domku a zase ven a to vše za doprovodu těchto hlasitých zvuků
![~8~](/g/s/37.gif)
. Přijde mi, že především jedno honí to druhé a několikrát jsem viděla, že se na ni i pokoušela vlézt, očichávají si čumáky a u zadku. To na ně přišla nějaká říje, nebo co to je? Je to fakt šílený, nedají si chvíli pokoj! Když jedno vytáhnu z klece, píská a píská a to druhé píská v kleci. 3 dny jsme o nich skoro ani nevěděli, naše holky se s nima furt mazlily, hrály si s nima, žádný problém a teď taková divočina!! Sestry z jednoho vrhu se přece neměly rvát.. Nebo se snad ze samičky vyklubal samec??
![~e~](/g/s/30.gif)
![~e~](/g/s/30.gif)
![~e~](/g/s/30.gif)
![~e~](/g/s/30.gif)
![~e~](/g/s/30.gif)
Ten chovatel se tak dušoval, že jsou to holky!! To, co je spíš honěné, ale vzápětí za svým honičem
![~:-D](/g/s/1.gif)
taky běhá. Jo a pořád okolo sebe dělají kruhy, v podstatě se kolem sebe točí. Co jsem to na sebe zas ušila?
Mám 3 děcka a ještě si přidám 2 chlupatý
. Dcery si myslí, že morčata viděla, jak se hádaly a rvaly jako koně ony a že teď jejich chování napodobují
. Ono nestačí, že se tedy hádají naše holky, teď se budou hádat ještě i morčata???
![~n~](/g/s/15.gif)
![~n~](/g/s/15.gif)
![~n~](/g/s/15.gif)
![~o~](/g/s/16.gif)
Ještě info - včera měly 2 měsíce, jsou narozená 15.11.2012
Co s nimi???
Děkuji