Přidat odpověď
Westíci jsou úžasní psi a jsou velmi přátelští a navíc chytří. Jsou to teriéři takže jsou temperamentní a trošku svéhlavičky ale jsou neuvěřitelně přítulní a oddaní.Mám už třetího psa a nikdy jsem s nimi neměla žádný výchovný ani zdravotní problém. Bodie se dožil 16 a Darcy dokonce 17 let. Co se týká čistotnosti,nepotřebovala jsem žádné noviny,zvládli to za pár dní. Teď mám půlročního Charliho a zatím také bez problémů,loužičky byly tak 14 dní a spočítala bych je na prstech jedné ruky. Všechny psy jsem měla od 8 týdnů. Je pravda,že pracuji doma,takže mám hodně času.Všichni se mnou spali v posteli ale o tom jsem rozhodla já,vyhovuje mi to a manžel už si taky zvykl.Westík není pes,který by mohl být v boudě.Nezničili mi nikdy nic ale je pravda,že na velké psy si dovolují,chovají se tak trochu jako mistři světa.Žárliví jsou jako Othello.Stříhat se vůbec nemají,natož sjíždět strojkem! Jenou za 3 měsíce otrimovat a minimálně koupat(myslím tím šamponování). A je potřeba si vzít štěně od dobrého chovatele,je fakt,že cena je vyšší 15-20 tisíc. Ale rozhodně se to po všech stránkách vyplatí. Veterinární péče je pěkně drahá. Hlavně si nepořizujte Westíka, a vůbec žádného psa, pokud nemáte dostatek času.
Předchozí