Upřímně tě lituju a obdivuju. Moje rada: jste partneři, ne? Mělo by mu na tobě záležet. Takže bych mu oznámila, že s ním mám problém, vadí mi to a to a chci to řešit. Nechci z jeho strany žádně bagatelizování nebo negování. Buď s námi bude trávit alespoň nějaký čas (vymezit např. 2 odpol. v týdnu a jeden den o víkendu) nebo jdeme do poradny, ať nám tam poradí, jak tedy spolu žít, když ten jeden o to nestojí. Pokud odmítne obě varianty a nebude mít zájem to řešit, bude říkat, že je přece všechno v pořádku a problém máš ty, nevyhrožovat, nehysterčit, ale klidně konstatovat, že za téhle situace bude úplně jedno, jestli "budete spolu" nebo "od sebe" a zařídit si bydlení jinde. Zatím přechodně. Buď mu to docvakne a začne o vás bojoat nebo bohužel ne - prostě mu ten život, co žije, vyhovuje, a pak fakt nemá cenu s takovým člověkem být. Odkud jsi? Nechcete třeba na chvíli s dětmi vypadnout? Takový víkend mimo a na jeho otázky, kam jako jedete apod. říkat, ať se nestará a že to není jeho starost atd.
Můžete klidně dorazit třeba k nám na samotu u lesa.