Přidat odpověď
Tak ať dělá tu AJ dvouoborově, však se samotnou angličtinou už dneska moc díru do světa neudělá, jako je to hodně dobré ji umět, ale sama o sobě nestačí. Proč by jí vadilo přibrat si druhý jazyk? Však tam jsou zajímavé věci, jako třeba norština, bulharština atd., kde se nepředpokládá znalost jazyka jako takového, ale znalost reálií, historie a literatury dané země. Osobně jsem se o bod nedostala na tu norštinu, hrozně mě to mrzelo, jsem zatížená na ten sever a moc jsem tam chtěla (ehm, no ale už jsem byla v pracovním procesu a přiznám se, že i kdyby mě přijali, tak jít si jen tak studovat a nechat se živit manželem - resp. tehdy jsme ještě nebyli vzatí, to by bylo dost komplikované). Ale teda přijímačky na angličtinu jsou doooost těžké, ať s tím počítá, já jsem byla po jazykovce a po ročním pobytu v UK a po CAE a stejně jsem toho měla plný brejle (písemný jsem zvládla dobře, ale pak jsem se trapně potopila na ústních, kdy já co přečetla Shakespeara co jsem kde našla jsem smotala Hamleta s Othellem :-/ no to byla ostuda). A u toho event. dalšího jazyka co by si dala přihlášku si teda musí sama zjistit o té historii země, aktuální politickou situaci (třeba jestli je Norsko monarchie nebo konstituční monarchie), pak jací jsou nejvýznačnější literáti a mít načteno tak aspoň 10 knih - samozřejmě v překladu nebo v AJ, nicméně aby to nebyly nějaké "valentinky" ale knihy důležité pro pochopení literatury dané země.
No a díky tomu, že bude umět AJ + nějaký "exotičtější" jazyk se určitě dostane i k tomu cestování a svému oblíbenému zeměpisu atd.
Předchozí