| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Omylem jsem odklikl, ale nemá smysl pokračovat.

Toto jsou věci, které nemá smysl omlouvat ve stylu "ale co tady dělali Němci za okupace." Znám poměrně dost přesně podobná fakta o německém teroru za okupace, která jsem psal výše o českém teroru po skončení války. Ale

Jsou to kostlivci ve skříni, jejichž přiznání by nejvíc pomohlo nám samotným. Pokud si někdo myslí, že věci jako mimosoudní popravy pro výstrahu jsou správné, pokud si někdo myslí, že beztrestně někoho zabít, abych mohl zabrat jeho majetek, že není správné použít slovo vyhnání pro situaci, kdy musí někdo, kdo se třeba vůbec ničím osobně neprovinil, ze dne na den opustit svůj dům s 10-30 kg zavazadel (podle místa), bez jakýchkoli cenností a minimální sumou peněz,
a omluvit to tím, že si za to mohou sami, budiž, je to jeho věc a jeho pohled na spravedlnost(v tom případě se ale trochu divím, že po listopadu nebylo popraveno několik set komunistů, že jich desítky tisíc neskončilo v koncentrácích a na nucených pracech). Můj pohled na spravedlnost je jiný, a když nechám zcela stranou to, čemu se kulantně říká "odsun", stále mi zbývá, že v době od osvobození do odsunu se udály mnohé zločiny, a nešlo o nějaké přehmaty, ale o systematický teror.

A ta Lisabonská smlouva - kdo chce věřit, že nás Klaus bránil proti zlé Evropě, která nás chce spolknout, ať tomu věří. Já mám spíš pocit, že vedl svůj osobní ideologický boj proti EU a k tomu využil své funkce. Konkrétní znění ústavy není svatý text, je to právní dokument, který může mít chyby. Při Klausově odmítání podepsat smlouvu schválenou vládou vyšly zkrátka najevo nejasnosti ve výkladu, a diskutovat o tom, zda by se text neměl zpřesnit - tzn. například zda je prezident ohledně mezinárodních smluv vázán rozhodnutím vlády či nikoliv. Na takové debatě nic špatného nevidím, koneckonců, klidně ať se rozhodne, že vázán není.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.