| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No, tak ta otázka mi přijde poněkud zavádějící. Buď jde o to, že ve škole děti nedostávají úkoly, ale zato tam sedí o několik hodin déle - což celkem nevidím důvod, proč bych za něco takového měla připlácet.

Nebo je to škola alternativní (bez ohledu na zadávání či nezadávání domácích úkolů), a pak bych třeba teoreticky byla ochotná si připlatit, pokud by se jednalo o něco, co by mě hodně oslovilo. Částku neposoudím, mně "normální" škola celkem vyhovuje, takže jsem nijak nepřemýšlela nad tím, kolik bych byla ochotná platit za něco jiného.

Ale jinak moje děti ze základky nikdy úkoly jako takové zas až tak extra nenosily. Obzvlášť prostřední holka, třeťačka, klasické úkoly jim dává jenom angličtinářka, a pak mají dva úkoly, o kterých popravdě ani netuším, jak moc pečlivě je dělají: v atlase si vždcky najít místa, o kterých se učily (jestli si to udělají doma nebo o přestávce ve škole je každému fuk - holka si to prý hledá se spolužačkou ve škole) a vymýšlet si matematické tabulky s násobilkou - to holku občas vidím dělat, ale i ty prý dělává ve škole (nemají zadání něčeho konkrétního, vymýšlí si samy, aby si procvičily násobilku). Šesťačka zas dostane na začátku týdne papír s několika matematickými úlohami, které musí do týdne odevzdat, jestli si je počítá ve volném čase při matice nebo doma, to už je učitelce jedno. Ostatní úkoly jsou spíš formou projektů - najít a zpracovat informace na nějaké téma a to rozhodně vítám, protože samostudium se jí bude nepochybně v budoucnu hodit. Jediný klasický úkoly dostává prvňák a ty mu rozhodně nezaberou tolik času, aby kvůli nim musel ve škole zůstávat o nějaké tři hodiny déle ~8~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.