| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kopíruji z emailu:

Vážení příznivci v podpoře Karla Schwarzenberga!

Měla jsem v životě to štěstí se seznámit s MUDr. Therese Schwarzenbergovou, manželkou našeho kandidáta. Mrzí mě, jak nedostatečně a nehezky o ní naše media referují.

Pracovala jsem na Dětském-dialyzačně transplantačním centru na 1. dětské klinice ve FN Motol. Kněžna Sch. okamžitě po sametové revoluci založila nadaci na pomoc českému zdravotnictví. V rámci této nadace dostala naše klinika 800 000 shillingů (2 miliony korun, což počátkem 90tých let bylo jako dnes cca 20 milionů). Doufám, že se po 20 letech nemýlím v čísle, ale kolem tehdejších dvou milionů to bylo. Přestavěli jsme díky tomu oddělení, kvalita života našich malých dialyzovaných pacientů se zlepšila. V době, kdy byla rekonstrukce dokončena, byla paní doktorka v rekonvalescenci po svém těžkém úrazu. Přesto přijala naše pozvání, přijela do Prahy a při slavnostním otevření nové dialýzy přestřihla pásku (1994). Mám z toho spoustu fotografií, mohu vám dodat. Ona sama o tom dokonce píše ve svém životopise a jedna fotografie z naší dialýzy je v něm otištěna.

Kromě dětské dialýzy šly peníze z nadace i na studijní pobyty českých (a tehdy asi i slovenských) lékařů v Rakousku. V denním tisku vyšel tehdy inzerát a kdo se přihlásil a stipendim získal, mohl v Rakousku strávit až 2 měsíce na studijním pobytu. Vše bylo hrazeno nadací. Znám lékařku, která na inzerát reagovala, byla na vídeňské klinice na stáži, na weekendy se vracela do Prahy k rodině, vše bylo hrazeno. Dodnes je za tuto možnost dalšího sebevzdělání vděčná.

O nadaci paní MUDr. T. Schwarzenbergové vím pouze prostřednicvím dvou příjemců finančního obnosu. Ale jistě by se dalo zjistit víc.
Já osobně si neumím představit lepší důkaz krásného vztahu k nám, Čechům, a k práci svého manžela, než je tato iniciativa jeho manželky, MUDr. T. Schwarzenbergové. (Co kdy pro koho udělala Ivanka Zemanová???? Někde se nám schovává, kdoví jak mluví česky ona?????)

Další informace, kterou ve sdělovacích prostředcích neslyším, je o knihovně v Bavorsku. Tu prý po 40 let totality Karel Schwarzenberg financoval. Pracovali tam dva knihovníci a jsme jediná postkomunistická země, která má díky této jeho aktivitě zdokumentovaný vývoj literatury nepřetržitě od r. 1948. Knihovna snad byla umístěna v jednom z jeho domů (hradů?). Tyto info mám pouze relata refero, omlouvám se, že nemám přesnější. Pro mě je to ale nejlepší důkaz celoživotního pocitu zodpovědnosti Karla Schwarzenberga za tuto zem. Dokazuje to nejen slovy, ale i činy.

Zdravím vás a budu ráda, použijete-li mnou poskytnuté informace ve prospěch K. Schwarzenberga.

Děkuji a jsem s pozdravem a úctou
PhDr. Jana Pekárková, dětský klinický psycholog
P.S.
Také jsem slyšela, že pokud vyhraje Zeman, rozhádá parlament, položí vládu a jmenuje Klause premiérem. Ale to jste už asi slyšeli také, že.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.