Před 4 měsíci jsem rodila v Motole. Zaplatit si doktora předem bohužel v našem státě nejde, ale přesto jsem si nedovedla představit, že mne bude rodit někdo, koho jsem třeba předtím ještě nikdy neviděla. Proto jsem se poptávala po známých, kteří rodili v Motole a ti mi dali jméno lékaře, který jednu kamarádku náhodou rodil. Předem jsem si pak domluvila, že k němu budu chodit od 35. týdne, měla jsem k dispozici číslo na mobil pro případ nějaké závažné komplikace. 10 dní před termínem mi odtekla voda, odjela jsem do porodnice a zavolala svému lékaři. Uložili mne na očekávací pokoj, kdy na mne po 8 hodinách přišly kontrakce. Můj doktor přijel a provázel mne až do porodu. Prostředí porodního sálu sice nebylo nejlepší, ale byla ze všech cítit profesionální zkušenost. Porod trval přes 7 hodin, ale cítila jsem se v bezpečí a doktorovi jsem důvěřovala.
Za porod a péči jsem dala 15 000 a rozhodně toho nelituji. Vždyť rodíš jednou či dvakrát za život. Když si představím, že ten doktor musí být 4 týdny na telefonu a přijede ve dne v noci, pak si myslím, že je to málo.
Předchozí