Přidat odpověď
Vážený pane Zemane,
jmenuji se Marie Doubková a narodila jsem se v létě r. 1995, to znamená, že letošních prezidentských voleb se nemohu účastnit a velice toho lituji, tak bezmocně jsem se dlouho necítila.
Nejprve bych Vám ráda řekla, že se klaním před Vaší odvahou. Protože kdybych já nedej Bože napáchala to co Vy, styděla bych se natolik, že bych ze své nory už nikdy nevylezla. To co na Vás dále obdivuji, je znalost mentality Českých občanů, za to by se nemusel stydět ani ten nejlepší psycholog. Jistě, máte tu výhodu, že jste celý život strávil právě v ČR a tím pádem máte velké zkušenosti s tím, na jakou strunu u Čechů zahrát, abyste dosáhl kýženého cíle. Bohužel pro Vás ne všichni Češi jsou tak hloupí, nepřející a závistiví. V každém prezidentském duelu ukazujete své umění řečnit - styl alá vlk se nažere a koza zůstane celá neboli umění neodpovědět na otázku, ale zahrnout moderátora zbytečnými řečmi okolo, tak že to nikdo nepozná. Velmi taktické musím uznat.
Co já vyžaduji od prezidenta je charakter, moudrost, schopnost spojit a ne rozděli občany. Vy splňujete v jistém slova smyslu tu moudrost. To co předvádíte ve své volební kampani, to co používáte k získání voličů je nechutné, Vaše útočnost je do nebe volající. Neslyšela jsem od Vás snad jedinou větu, kde byste neuvedl jméno pana Karla Schwarzenberga a to stylem – já ne to on, nebo podívejte se na něj! a řekl jednu z Vašich oblíbených polopravd a asi nejvíce používané – „kamarádské šťouchnutí“ s hlasitým smíchem a úmyslem druhého kandidáta úplně potopit. A ať už jste se omluvil nebo neomluvil - útočit na ženu, která Vám nic neudělala, je nepřípustné! To se učí už děti u nás v buranském státě. Tomu Vaši voliči říkají charakter?! Děkuji, nechci.
Vy sám se považujete za výhradně levicového politika. Proč mám ale ten pocit, že je to hlavně póza? Momentálně jste v duelu s pravicovým politikem, proto pomalu nestačíte upozorňovat na Vaše působení v levici a tím ovlivnit všechny levicové voliče, kterých u nás není málo. V pořádku to musíte udělat, pokud o moc skutečně usilujete. Ale pak nechápu Vaše „kamarádíčkování“ s p. Klausem. A tak souhlasím s p. Lubomírem Zaorálkem.
Jak se říká jaký pán takový kmán – dovolím si parafrázovat – jaký kandidát takový volič. Řekla bych, že to vypovídá o Vašich voličích dostatečně.
Ano, můžete se stát prezidentem České republiky, ale mým prezidentem nikdy nebudete.
S přáním všeho dobrého,
Marie Doubková
Předchozí