Přidat odpověď
Čeho se bojíš? Že tě opustí a budete se rozvádět? Myslíš si, že když s ním zůstaneš jako přítelkyně, tak je šance na celoživotní lásku větší? Z jakého důvodu? Za mě - je jednoznačně blbost zůstat s ním jako přítelkyně, prodat svůj majetek a ještě s ním počít další děti. Neblázni. Budeš na něm daleko více závislá, než jako manželka. On k tobě z hlediska práva nemá žádné závazky, jen k dětem. Kdyby jste se rozešli, tak nebudeš mít nic. Pokud bys chtěla svoje peníze zpátky, budeš muset TY dokazovat, že jsi tolik a tolik peněz dala do vašeho majetku a je jasný, že takové dokazování třeba po 10 letech může být docela problematické a nechutné. Pokud se opravdu vdávat nechceš, tak hlavně neprodávej byt, aby ses měla kam vrátit.
Já tomuhle moc nefandím. Nechávat si zadní vrátka, schraňovat doklady o tom kdo a co kdy koupil do domácnosti, abych si to mohla časem vzít zpátky, žít v jeho domě ....Pak se dokazovat u soudu, že jsi tam vrazila xx tisíc a domáhat se jich zpátky, abys aspoň měla střechu nad hlavou... Tohle ti nechutný nepřijde?
O takový vztah bych nestála. Pořád nechápu, co všichni vidí úžasného na tom být svobodná matka několika dětí a žít v bytě, z kterého mi nepatří ani hrneček. Přítelkyně a manželka z hlediska práva není jedno a totéž.
Je tady k vidění dost příběhů a smutných osudů, které mají v podstatě stejný scénář: Zamilují se do sebe, začnou spolu žít, počnou 2 děti, svatba se jim zdá strašně staromódní, dyď je to jen papír že jo, po čase to začne skřípat, jenže ouha... Najednou ona zjistí, že nemá kam jít, byt je jeho a po několikaletém rodičáku nemá ani finance ani pořádnou práci.
Předchozí